Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Σαλιγκάρια τηγανητά με πιπεριές

Μια συνταγή για πεντανόστιμα σαλιγκάρια. Ακόμη και για όσους δεν είναι λάτρεις του είδους θα είναι αδύνατο να αντισταθούν στη δοκιμή...
Υλικά...
1 κιλό σαλιγκάρια, ελαιόλαδο, αλεύρι για να τα αλευρώσετε, 4 πιπεριές, κομμένες στα 4 κατά μήκος και σε λουρίδες, 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες, 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, 4 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια, αλάτι, 1 κλαδί φρέσκο δεντρολίβανο, ½-1 κουταλάκι γλυκού ξερή καυτερή πιπεριά μπούκοβο ή μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ¼ φλιτζανιού ξίδι από κόκκινο κρασί, 3 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί. 

Εκτέλεση… 
Πλύντε καλά τα σαλιγκάρια και ρίξτε τα σε κατσαρόλα με μπόλικο βραστό νερό. Βράστε για 10-15’ ξαφρίζοντας. Στραγγίστε τα, ξεπλύντε τα με κρύο νερό και με τη βοήθεια του ειδικού πιρουνιού βγάλτε τη σάρκα από το καβούκι. Κόψτε και πετάξτε το έντερο στην πίσω άκρη. Στραγγίστε τα σε χαρτί. Σε βαθύ τηγάνι ζεστάνετε περίπου ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο και τηγανίστε σε δυνατή φωτιά τα σαλιγκάρια, αφού τα αλευρώσετε. Βγάλτε τα από το τηγάνι όταν ροδίσουν και από τις δυο μεριές. Στο ίδιο λάδι τηγανίστε τις πιπεριές και τις πατάτες, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε τες με τρυπητή κουτάλα. Περάστε το λάδι του τηγανίσματος από σήτα στην οποία έχετε απλώσει τουλπάνι. Σκουπίστε το τηγάνι και αδειάστε μέσα το στραγγισμένο λάδι. Σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5’, βάλτε και το σκόρδο, και γυρίστε το μια δυο φορές. Προσθέστε τα σαλιγκάρια, τις πατάτες και τις πιπεριές πίσω στο τηγάνι και βάλτε αλάτι, το κλαδί το δεντρολίβανο και μπόλικο πιπέρι. Αδειάστε το ξίδι και το κρασί πάνω στα σαλιγκάρια και βράστε 3-4’ σε δυνατή φωτιά. σερβίρετε αμέσως, με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

mistershef.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου