Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, η αυξημένη κατανάλωση φρούτων πλούσιων σε φλαβονοειδή, όπως οι φράουλες και τα μύρτιλλα, σχετιζόταν με έναν πιο αργό ρυθμό έκπτωσης της μνήμης σε μεγαλύτερες γυναίκες. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που είχαν την υψηλότερη πρόσληψη αυτών των φρούτων είχαν πιο καθυστερημένη μείωση της μνημονικής τους ικανότητας έως και κατά 2,5 χρόνια.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Neurology», το οποίο εκδίδει η Αμερικανική Νευρολογική Εταιρεία μαζί με την Παιδιατρική Νευρολογική Εταιρεία.
vita.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου