Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Κέικ σοκολάτας



Κέικ Σοκολάτας keik sokolatas 3 770x368 Επειδή ποτέ δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα κέικ, ιδιαίτερα όταν αυτό είναι ζεστό και σπιτικό...

Υλικά                                                                              
175 gr. - βούτυρο                                                              
 180 gr. - ζάχαρη                                                               
200 gr. - γάλα φρέσκο πλήρες                                          
225 gr. - αλεύρι φαρίνα                                                     
40 gr. - κακάο                                                        
 3 - αυγά                                                                                    
  1 κουταλάκι του γλυκού - υγρή βανίλια                                 
 1 κουταλάκι του γλυκού - baking powder                           
  ½ κουταλάκι του γλυκού - αλάτι      
  150 gr. - σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Βήμα 1: Αφήνετε το βούτυρο, γάλα και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2: Σε ένα μπώλ θα κοσκινίσετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Βήμα 3: Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά!
Βήμα 4: Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέστε τα αυγά ένα ένα και την βανίλια.
Βήμα 5: Προσθέτετε σταδιακά σε 3 δόσεις το κοσκινισμένο μείγμα με το αλεύρι, εναλλάξ με το γάλα.
Βήμα 6: Αλευρώνετε τις σταγόνες κουβερτούρας με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά, ενσωματώνετε τις σταγόνες κουβερτούρας στο μείγμα.
Βήμα 7: Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά την φόρμα σας, θα χρειαστείτε μία φόρμα κανονικού μεγέθους.
Βήμα 8: Προθερμαίνετε τον φούρνο.
Βήμα 9: Τοποθετήστε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνετε στους 180° C για 40-50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο! 
gluko.gr


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου