Επειδή ποτέ δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα κέικ, ιδιαίτερα όταν αυτό είναι ζεστό και σπιτικό...
Υλικά
175 gr. - βούτυρο
180 gr. - ζάχαρη
200 gr. - γάλα φρέσκο πλήρες
225 gr. - αλεύρι φαρίνα
40 gr. - κακάο
3 - αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού - υγρή βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού - baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού - αλάτι
150 gr. - σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Βήμα 1: Αφήνετε το βούτυρο, γάλα και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2: Σε ένα μπώλ θα κοσκινίσετε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
Βήμα 3: Σε δυνατή ταχύτητα χτυπάτε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πάρα πολύ καλά!
Βήμα 4: Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέστε τα αυγά ένα ένα και την βανίλια.
Βήμα 5: Προσθέτετε σταδιακά σε 3 δόσεις το κοσκινισμένο μείγμα με το αλεύρι, εναλλάξ με το γάλα.
Βήμα 6: Αλευρώνετε τις σταγόνες κουβερτούρας με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά, ενσωματώνετε τις σταγόνες κουβερτούρας στο μείγμα.
Βήμα 7: Βουτυρώνετε και αλευρώνετε καλά την φόρμα σας, θα χρειαστείτε μία φόρμα κανονικού μεγέθους.
Βήμα 8: Προθερμαίνετε τον φούρνο.
Βήμα 9: Τοποθετήστε την φόρμα στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνετε στους 180° C για 40-50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο!
gluko.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου