Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Kέρδισε τη δικαστική μάχη ο οίκος Louis Vuitton!


Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό πως ένας από τους οίκους με τις περισσότερες απομιμήσεις στον κόσμο είναι ο οίκος Louis Vuitton. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που έχει χάσεις από πολλές την εκτίμηση και το prestige αφού η μοναδικότητα είναι άγνωστη λέξη όταν ανα τον κόσμο με λαχτάρα για ταύτιση την γαλλική εταιρία ειδών πολυτελείας έχουν υποπέσει στην αγορά ψεύτικων προιόντων όπως οι τσάντες, οι ζώνες και τα φουλάρια.        
   
Ο οίκος φυσικά δείχνει να το γνωρίζει πολύ καλά κι εδώ και καιρό βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την εταιρία παρασκευής ειδών απομίμηση Louis Vuitton. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η διαμάχη κερδίστηκε υπέρ του οίκου και η απαγόρευση παρασκευής οποιοδήποτε είδους που να μοιάζει με δικό του θα αποτελεί παράνομη πράξη.
Μήνυση στην Hyundai από τον οίκο Louis Vuitton  Αφορμή; Mία μπάλα του μπάσκετ σε ένα από τα τελευταία διαφημιστικά spot της εταιρίας αυτοκινήτων Hyundai.

Ο διάσημος οίκος Louis Vuitton μηνύει την εταιρία Hyundai Motors με έδρα την Νότια Κορέα, για μια σκηνή στο τελευταίο της διαφημιστικό spot με θέμα «Κάνοντας την πολυτέλεια προσιτή σε όλους».
Σε μία από τις σκηνές του spot εμφανίζονται έξι άνδρες που παίζουν μπάσκετ, ενώ για λίγα δευτερόλεπτα η κάμερα κάνει focus σε μία μπάλα με το μονόγραμμα XO.
Αν και το μονόγραμμα μοιάζει κατά πολύ, αλλά δεν είναι ίδιο με αυτό του Louis Vuitton, αυτό για το γνωστό οίκο δεν έχει καθόλου σημασία, καθώς από τον οίκο έχει κατατεθεί αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση για παράνομη χρήση του εμπορικού της σήματος και μάλιστα κατά τρόπο που υποβιβάζει την αξία του.
Και φυσικά η αγωγή δεν σταματά εκεί, καθώς ο οίκος ζητά την πλήρη γνωστοποίηση των κερδών της εταιρίας Hyundai μέσα από τα 30 αυτά δευτερόλεπτα διαφήμισης, καθώς επίσης και την καταστροφή όλων των αντιγράφων της προσβλητικής αυτής διαφήμισης.
Όπως είναι αναμενόμενο η Hyundai αρνείται την αγωγή αυτή, καθώς όπως υποστηρίζει η διαφήμιση αυτή είναι μια χιουμοριστική παρωδία και τίποτα περισσότερο.
Δες παρακάτω το διαφημιστικό spot που προκάλεσε αυτή τη δικαστική διαμάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου